keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Säärystimiä kutoen

Ystävänpäivä oli viime viikolla ja hyvälle ystävälleni annoin säärystimet lahjaksi. Viime vuonna kudoin myös ystävänpäiväsäärystimet, mutta eri henkilölle.
Näitä on iltapuhteina kiva värkätä vaikka TV:tä katsellessa tai juna- ja bussimatkalla kouluun.


Paraikaa on työn alla säärystimet omaan käyttööni. Työ on vain edistynyt luvattoman hitaasti, kun illat on vierähtäneet opintojen parissa ja päivät kotitehtävien kimpussa. Mutta jos ei valmistu täksi talveksi, niin sitten syksyllä jatketaan.

tiistai 17. helmikuuta 2015

Aikuiseen ikään ehtineelle




Eräälle ihan, ihan spesiaali henkilölle, olen maalannut monta päivää taulua synttärilahjaksi. Askartelin 3D kortin lahjapakettiin P*skishaasteen #265 inspiroimana. Tämän viikon aiheena on bingo ja sieltä valitsin vinorivin, jossa pitää olla vaaleanpunaista, tummansinistä ja raitaa. Niitä kortistani löytynee ja tällä osallistun haasteeseen. Huomenna se lähteekin sitten postiin ja pitkälle matkalle muille maille.


lauantai 7. helmikuuta 2015

Art Journal: otteita työpäiväkirjastani 7.

Samalla kerralla kun teimme eilen esittelemäni tehtävän, harjoittelimme toisen valitsemastamme teemasta, ideoinnin apuna käyttäen opettajamme taidekortteja.


 
 
Tällä kertaa tehtävänanto oli kuitenkin vähän erilainen kuin ensimmäisessä harjoituksessa. Aihepiirihän oli jo sen kautta valittu ja nyt piti korteista etsiä sellainen maalaustyyli jota itse voisi käyttää omissa töissään.

 
 
Valitsin hyvin koristeellisen tyylin ja sen pohjalta piirtelin kolme luonnosta lintuaiheestani. Aikaa tälläkin kerralla oli kokonaiset 20min näiden kolmen erilaisen kuvan tekemiseen. Nämä on kyllä tosi kehittäviä harjoituksia. Tuossa ajassa ei parane kovin pitkään jäädä suunnittelemaan ja hiomaan lopputulosta. On vaan annettava mennä ja saada paperille mitä mieleen juolahtaa. Minä olen niin spontaani, helposti innostuva ihminen, että minulle nämä sopivat. Joku toinen voi olla kauhuissaan. 

torstai 5. helmikuuta 2015

Art Journal: Otteita työpäiväkirjastani 6.

Viime syyslukukauden alussa käynnisteltiin, näyttelykurssimme keväällä vetäneen opettajan johdolla,  ideointia päättötyönäyttelyämme varten. Näillä kursseilla ollaan kyllä saatu tosi arvokasta tietoa näyttelyn järjestämisestä, sekä siihen liittyvistä moninaisista asioista ja valmistautumisesta.
Pätevien opettajien johdolla on kyllä ilo opiskella ja palkitsevaa työskennellä.

 
Jokainen meistä mietti omaa teemaansa ja tässä ensimmäisessä harjoituksessa oli aikaa 20 min tehdä 3 luonnosta valitsemastaan aiheesta. Näillä päiväkirjani lehdillä on siis ensimmäiset hahmotelmani.
 
Aluksi ajattelin käyttää maalauksissani lintuaihetta. Linnut merkitsevät minulle paljon, kuten vuodenajatkin, joihin linnut olennaisesti liittyvät. Linnut nousevat usein esiin maalauksissani. Minun mielen maisemassani ne symboloivat vapautta, ajattomuutta, haaveita, kaihoa, luopumista...
 
 
Lopulta päällimmäiseksi nousivat kuitenkin muut aihepiirit, mutta näitä luonnoksia on hyvä käyttää sitten joskus toisessa yhteydessä ja uudessa näyttelyn teemassa. Ideoita pyörii jo päässä, ehkä jossain vaiheessa näyttely lapsille ja lapsenmielisille, teemana esim runo. Mutta tämän idean jätän toistaiseksi vielä hautumaan.
 
 
 
 
  

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Muistoja viime vuodelta

Aloin tehdä albumia syntymäpäivälahjaksi tämän uskomattoman pihan omistajalle. Uskallan tämän yllätyksen jo julkaista, kun 99,9% varmuudella tiedän ettei hän lue blogeja. Tämän viikon p*skis #263 väriteeman innoittamana syntyi tämä albumin ensimmäinen sivu, jolla osallistun haasteeseen. Teeman mukaan työn pääväreinä piti käyttämän vaaleanpunaista, lohenpunaista ja keltaista. Ehkä vähän tavanomaisesta poikkeava väriyhdistelmä, mutta passaahan se kun pannaan passaamaan.


Ajatukseni on tehdä muistoksi tähän albumiin 12 aukeamaa, yksi jokaiselle viime vuoden kuukaudelle. Eli onhan tässä vielä puuhaa, mutta onneksi synttärit on vasta huhtikuussa.



Tämä on juuri sitä sopivaa terapiatyötä, mitä kaipaan päättötyöportfolioni lomaan. Tätä valokuvakansiota skräppäillessä saan ottaa vähän rennommin, ja sitten taas aivotyöskentely ja kirjoittaminenkin sujuu vähän luistavammin, - toivottavasti.

Art Journal: otteita työpäiväkirjastani 5.

Syksyllä 2014 alettiin valmistella opinnäytetöitä ja heti syyslukukauden alkajaisiksi pantiin vireille hakemukset galleriapaikoista päättötyönäyttelyämme varten. Iloksemme saimme kuulla, että hakemuksemme Vuotalon galleriaan Helsingissä on hyväksytty. Se on melko suuri, korkea, kaunis, valoisa näyttelytila, joka luo upeat puitteet taidenäyttelylle.

Tälle sivulle päiväkirjassani olen kerännyt ajatuksiani päättötyöprosessin alkuvaiheessa.

 
Tästä tulikin mielestäni aika kiva sivu, tosin se on hieman vaikealukuinen, jollei pääse tutkimaan kirjaa ihan livenä. Yllä kuitenkin näyte sivusta ja osittainen kuva yhdestä ensimmäisistä akryylimaalaus töistäni näyttelyä ajatellen...