perjantai 22. marraskuuta 2013

Kortteilua

P*skishaasteeseen #210 osallistun oheisella Joulukortilla. Viikon inspiksen lähteenä oli luonnos. Koska se oli sommitelmaltaan vallan hyvä, yksinkertainen ja selkeä, niin mitäpä sitä muuttelemaan. Tein ihan samanlaisen asetelman ja mielestäni siitä tuli oikein kiva. Muutaman kortin värkkäsin vielä ulkoasua hieman muuttaen, mutta itse olen oheiseen täysin tyytyväinen. Nyt alkaa Joulukortit olla kaikki valmiina ja voi keskittyä muihin ajan henkeen sopiviin askareisiin. Suunnitteilla on pikkuisten kanssa piparin leipomis ilta ja vähän isompien seurassa glögin maistajaiset, siis varsin perinteistä... Sitten voikin jo alkaa rauhoittua kohti talven suurta juhlaa ja nauttia kynttilöitten valosta sekä Joululeivonnaisten tuoksuista. Oi tää on ihanaa aikaa, mä olen niin Jouluhöperö!



maanantai 4. marraskuuta 2013

Joulupajan avajaiset

Viikon P*skarteluhaaste #207 on bingo. Valitsin toteutettavakseni pystysuoran rivin: kolmio, pilkut ja turkoosi. Avasin tänään oman joulupajani ja ensimmäisenä valmistui tämä lahjapussi. Koko kesä on kerätty kierrätysmateriaaleja ja nyt alkaa pusseja, kasseja, purkkeja ja rasioita syntyä joululahjoja varten. Myös Joulukortit ovat suunnitteluvaiheessa ja osa jo loppusilausta vailla valmiinakin. Niistä sitten tuonnempana. Mutta nyt siis arvontaan mukaan tällä lahjapussilla, jossa olen vahän leikellyt, liimaillut ja leimaillut ideani toteutukseksi.

 
P*skarteluhaaste Challenge #207 is bingo. I chosed the row: triangle, dots and turquoise. Today I opened my own Christmas workshop and my first job was to make this gift bag. The whole summer I have collected recycled materials which I now develop on my Christmas works. I have also started to plan this year`s Christmas cards and some of those are almost ready just waiting for the final touch. But now I join the challenge with this Christmas gift bag, where I have worked by cutting, gluing and stamping.

Tässä vielä kuvia pussista edestä ja takaa. Here are the photos of the bag front and back.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Halloween

Pyhäinpäivästä, Halloween tunnelmista ja Kekrikarkeloista selvisimme hengissä. Kekriä vietimme kotona ystävien kanssa Intialaisesta ruuasta nauttien ja myrkynvärisistä juomista humaltuen, Halloweeniakaan unohtamatta. Muru koristeli parvekkeen paperilyhdyin, kynttilöin ja tuikuin ja minä somistin ruokapöydän asiaankuuluvine kauhukoristeineen. Mustanpuhuvasta ulkoasusta huolimatta illan tunnelma ja seurustelumme oli kuplivaa, vallatonta ja antoisaa. Kaikenkaikkiaan rentouttava ja mukava ilta hyvässä seurassa. Ensi vuonna otetaan taas uusiksi ja yritetään keksiä jotain uutta kivaa kauhujen yön varalle.

Kaiken kaikkiaan on upeata, että me jäyhät suomalaisetkin rohjetaan jo nykyisin tarttua teemoihin ja pitää hauskaa miettimättä turhaan näytämmekö naurun alaisilta tai mitä naapuritkin ajattelevat. Juhlia pidetään aivan liian vähän, vaikka niistä tulee yleensä kaikille hyvä mieli. On kiva huomata, että jo niin useat ovat ottaneet Halloweenin vieton perinteeksi hieman hassuna ja leikkimielisenä juhlana. Murun kanssa ollaan vietetty tätä ankean syksyn piristystä jo monta vuotta, milloin goottiteemalla ja milloin kurpitsoja kaivertamalla tai paperikoristeita leikkelemällä. Aina kuitenkin hyvien ystävien kanssa hassuttelemalla. Syksy on niin pitkä ja ankea rapakeleineen ja pimeyksineen, että suosittelen jok`ikiselle lämpimästi kaikenlaisia Halloween kepposia ja namusia tai muita satokauden päätöksen purtavia.